Over ons

Geschiedenis

Askové is opgericht in 1965 en was een van de eerste bedrijven in Nederland die zich specialiseerde in het bouwen van apparaten en installaties uit thermoplastische kunststoffen.
In 1987 verhuisde Askové van Heeswijk naar Veghel. Sinds Januari 2021 werken we vanuit ons nieuwe bedrijfspand in Schijndel waar we de beschikking hebben over een prachtig nieuw pand met ruime faciliteiten om installaties van klein tot groot te bouwen.
Dank zij de vele jaren aan opgebouwde ervaring en expertise in het verwerken van kunststoffen, heeft Askové zich inmiddels bewezen als een loyale en betrouwbare partner, die de best denkbare oplossingen voor zijn klanten weet te bedenken.

Ontwerp en projectmanagement

Ontwerp

Het ontwerp van een apparaat of installatie begint bij het procestechnologische ontwerp. In veel gevallen wordt dit ontwerp door de klant zelf al geheel of gedeeltelijk gemaakt, maar dit kan ook door Askové worden verzorgd indien de klant dit wenst.

Het daarop volgend technisch ontwerp van de apparaten en installaties is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden waarbij Askové het verschil maakt. Op basis van het procestechnologische ontwerp maken de engineers van Askové het technische ontwerp van de apparaten en installaties vanuit 2D/3D CAD programmatuur. Met behulp van deze ontwerpen worden ook de productietekeningen uitgedetailleerd en de CAM machines aangestuurd.

 Projectmanagement

Askové besteedt veel zorg aan een optimaal georganiseerd projectmanagement. Elk project, van klein tot zeer groot, heeft de directe aandacht van de toegewezen projectleider. De projectleiders van Askové werken op basis van korte interne beslislijnen en vooral op basis van korte lijnen met de klant (één op één contacten). Van begin tot eind van het project is de projectleider de eindverantwoordelijke voor het project en de voor de klant te allen tijden direct aanspreekbare persoon.

Productiefaciliteiten

Askové heeft de beschikking over ruime productiefaciliteiten. In een royale bedrijfshal is het volledige machinepark voor de verwerking en bewerking van een grote variëteit aan kunststoffen beschikbaar, waaronder een CNC gestuurde freesbank, om topkwaliteit producten te maken. Tevens is er ruimte om grote installaties op te bouwen en te testen binnen de bedrijfshal.

Askové heeft alle benodigde machines in huis om op elke voorkomende productie- en montagevraag op kunststofgebied adequaat te kunnen inspelen. De belangrijkste daarvan zijn:

  • (CNC) freesmachines
  • Draaibanken
  • Lasstuikmachines
  • Stomplasmachines
  • IR-lasmachines
  • Warmlasapparaten
  • Extruderlasapparaten
  • Moflasmachines
  • Zetbanken

 

Team